De geschiedenis van ons huis is fascinerend. Het originele kleine huisje dat hier stond in het begin van de 14de eeuw is nu onze living, het straatje … onze hal. Over de eeuwen is er uiteindelijk veel veranderd, er werd bijgebouwd en uitgebreid en in de archieven vonden we dat het huis, dat z’n min of meer definitieve oppervlakte en indeling kreeg in de 17de eeuw, over de jaren o.a. een kaarsenmanufactuur is geweest, een brouwerij en, tot begin 20ste eeuw zelfs een textielatelier waar goudbrokaat op priesterkledij werd genaaid voor exclusieve export naar Rome. Het huis reflecteert duidelijk de rijke geschiedenis van de stad zelf.

Het huis is een historisch geklasseerd gebouw, … monument of zoals de Engelsen zeggen ‘national Heritage’. Dat maakt het er niet steeds makkelijker op om als eigenaars iets te renoveren maar bon,…

Niet enkel de structuur en gevel zijn geklasseerd, ook bepaalde kamers in het huis werden beschermd. Zo hebben we een louis XV kamer met de typische bladgoudaccenten en een neorenaissance kamer -waar we onze ontbijten serveren- met prachtig houtsnijwerk.

We kijken er naar uit om u te ontvangen in ons huis waar vooral gezelligheid troef is.